Blog Etiketleri
Datça Badem Türleri: Bir Lezzet Rehberi
Datça bademinin nam salmış, tanelerinin daha iri ve kalsiyum, vitamin değerleri bakımından daha zengin olan, Datça yarımadasına özgü iki türü vardır.
Buzlu Badem: Yazın Vazgeçilmez Lezzeti
Yaz akşamları severek tükettiğimiz, kan şekerimizi düşürmek istediğimizde yediğimiz buzlu bademleri özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde sıklıkla görülen otantik ve yöresel bir lezzettir.
Çiğ Badem Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Çiğ badem adından da anlayacağımız gibi taze ve hiçbir işlem görmemiş, kavrulmamış formda, lezzet ve aromaya sahip yenilebilen bademdir.
Badem Nasıl Yetişir?
Datça yöresi dendiğinde akla ilk gelenlerden olan badem, hakkında hazırladığımız bu yazımızda badem hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.