Tüm Bloglar

Susam Yağında Keşfedilmemiş Beslenme Sırlar

Susam yağı, susam tohumlarından elde edilen, besleyici ve sağlıklı bir yağdır. Yüksek oranda sağlıklı yağ asitleri, vitaminler ve mineraller içerir.

Devamı
12/12/2023 12:11

Zeytin Sütü İle Sağlıklı ve Dengeli Beslenme

Zeytin sütü, zeytinlerin özel bir işlemle sıvı formuna dönüştürülmesiyle elde edilen, besleyici ve sağlıklı bir içecektir.

Devamı
12/12/2023 11:52

Beslenmede Fıstık Ezmesinin Yeri ve Faydaları

Fıstık ezmesi, besleyici değerleri ve lezzeti ile her yaştan insan için mükemmel bir besin kaynağıdır.

Devamı
11/12/2023 16:41

Altın Otu: Doğanın Altın Hediyesi

Altın otu bitkisi; Bu kadar narin, bu kadar güzel altın sarısı rengi ile doğada zahmetsizce yetişmesi, küçük çiçekleri solsa bile altın sarısı rengini kaybetmemesi göz kamaştırmaktadır.

Devamı
16/10/2023 12:00

Çam Balı: Sağlık İçin Doğal Bir Kaynak

Kızılçamın özsuyuyla beslenen basra böceğinin salgıladığı tatlı maddeye dönüşmesi ve bal arılarının bunları toplayarak, olgunlaştırmaları ile çam balı elde edilir.

Devamı
16/10/2023 11:51

Doğanın Sırrı: Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilen, bir çok kullanım alanları ve faydalarından yararlanılan bitkisel bir uçucu yağdır.

Devamı
16/10/2023 11:45

Sağlıklı Atıştırmalıklarla Dengeli Beslenme

Genel olarak sağlıklı atıştırmalıklar çerez gıdaları ve evde taze ya da kuru meyveler - sebzeler gibi herkesin evinde bulunan malzemelerle hazırlanan gıdalardır.

Devamı
04/10/2023 15:16

Zerdeçal: Doğanın Altın Hediyesi

Farsçada zerd (sarı) ve çup (çöp, odun) kelimelerin bir araya gelerek zerdeçup adı bizim dilimize önce zerdeçöp sonra zerdeçal olarak son halini almıştır.

Devamı
28/07/2023 12:00

Zencefil: Sağlığın Mucizevi Koku

Zencefil, ilaç olarak da tüketilen, tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişen, patatese benzer yetiştirilme şekli ile, görünüm olarak yer elmasına benzeyen, çok yıllık bir bitkidir.

Devamı
28/07/2023 11:48

Datça Badem Türleri: Bir Lezzet Rehberi

Datça bademinin nam salmış, tanelerinin daha iri ve kalsiyum, vitamin değerleri bakımından daha zengin olan, Datça yarımadasına özgü iki türü vardır.

Devamı
28/07/2023 11:44

Neden Dut Kurusu Tüketmeliyiz? Faydaları Nelerdir?

Modern tıbbın yardımı ile dut kurusunu şifasına, faydalarına dört mevsim boyunca ulaşmaya, tüketmeye odaklanmış durumdayız

Devamı
28/07/2023 11:40

Buzlu Badem: Yazın Vazgeçilmez Lezzeti

Yaz akşamları severek tükettiğimiz, kan şekerimizi düşürmek istediğimizde yediğimiz buzlu bademleri özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde sıklıkla görülen otantik ve yöresel bir lezzettir.

Devamı
05/07/2023 12:29

Püren Balı: Datçam'dan Tatlı Bir Sağlık Reçetesi

Yabani funda çiçeği olarak da anılan püren çiçeği; En verimli, en lezzetli nektarları ile Muğla, Datça bölgelerindeki arıların çok sevdiği, besin değeri yüksek bir baldır.

Devamı
05/07/2023 12:19

Doğanın Şifası: Kudret Narının Bilinmeyenleri

Kudret narı; Girintili çıkıntılı olan, pütürlü yüzeye sahip olan bu meyvenin öz suyu acıdır. Ham halinde meyvenin rengi yeşil, olgunlaştığında ise sarı - turuncu veya turuncu - kırmızı renktedir.

Devamı
05/07/2023 12:17

Badem Yağı: Cilt ve Saçlar İçin Mucizevi Etkileri

Birbirlerinden farklı ağaçlarda yetişen badem çeşitlerinin yağlarından elde edilen tatlı badem yağı cilt bakımı ve kozmetik alanlarında sıklıkla rastlamaktayız.

Devamı
05/07/2023 12:13

Sağlıklı Atıştırmalıklar: Datçam'ın Doğal Turşu Alternatifleri

Turşu, meyve ve sebzelerin fermente oluşu ile dört mevsim boyunca, probiyotik zenginliği ile tüketme yollarından da biridir.

Devamı
06/06/2023 16:43

Tatlı İkramlar: Datçam'ın Ev Yapımı Reçelleri

Reçel yapımı, mevsim meyvelerinin hatta bazı mevsim sebzelerinin ve narenciyelerin muhafazası için geleneksel bir yöntemdir.

Devamı
06/06/2023 15:28

Polenin Gücünü Koruyun: Polen Saklama Yöntemleri

İçeriğinde yüksek miktarda protein bulunan polen bizler için de tam bir gıdadır ve sadece suyla bile tüketilebilinmektedir.

Devamı
06/06/2023 15:24

İçindeki Gizli Güç: Diken Balının Faydaları

Doğamızda bulunan çeşitli bitki türlerinin sayesinde, birbirinden lezzetli ve birbirinden faydalı bal çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan biri de diken balıdır.

Devamı
06/06/2023 15:19

Balın Faydaları: Doğanın Tatlı ve Şifalı Hediyesi

Hem doğal lezzetlendirici hem doğal şeker olarak tatlandırıcı hem tıbbi olarak kullanım alanları hem de sağlığa destek amaçlı tüketilmesi de balı kendi başına eşsiz kılmaktadır.

Devamı
26/04/2023 16:50
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.